Éttermek

Stand25 Bisztró

A Michelin-csillag és a Bocuse d’Or után Szulló Szabina és Széll Tamás lehető legkomolyabban vett örömkonyhája a Hold utcai piacon. Szabad magyar konyha, amely az alapanyag tiszteletére épül, egy laza, barátságos hangulatú bisztróban. Az étlapon szerepel néhány emblematikus fogás, amely az elmúlt években alaposan összeforrt Szabina és Tamás nevével, mint például a gulyásleves vagy a rakott krumpli. A többi pedig az épp rendelkezésre álló alapanyagokon és a kreatív képzeleten múlik. Asztalfoglalás ajánlott!

Menü:
Stand25 take away – helyben szeletelt sonka, savanyúság, kenyér
Tojás Benedict, sonka
Kacsamáj terrine
Gulyásleves
Túrógombóc

Pezsgő:
Bollinger

A Séf utcája

Az ország egyik legismertebb chefjének piaci konyhája igazi klasszikusokkal a májtól a lecsókolbászon és a pastramin át a sóletig. Az állandó ízek mellett napi ajánlat is van, visszatérő kedvencekkel, és a közösségi asztal mellett álló ázsiai levesezőkocsi is Bíró Lajosékhoz tartozik. Izgalmas ízek, méretes adagok és persze egy kis fricska, ahogy már megszoktuk.

Menü:
Töltött tintahal
Gambas Pil Pil, burgonya

Pezsgő:
Pol Roger

Buja Disznók

Bíróék másik egysége a piacon, ahol titkos morzsában forgatott hatalmas rántott húsok készülnek, emellett rántott malacfül és szalontüdő is. Bár a rántott hús a vasárnapi családi ebédek alapja, komoly felkészülés után nyitott meg a hely, hogy a tökéletes hús és egyéb „disznóalkatrész” kerüljön a tányérra. Nem hiába a piac egyik legnépszerűbb helye.

Menü:
Sertésszűz tonkatsu
Buja klasszikus

Pezsgő:
Taittinger

MoszkvaTér

Az Arany Kaviár étterem csapata is megmutatja, hogy nemcsak a fine dining jelenti a jó konyhát. A legnépszerűbb orosz ételek – pelmenyi, borcsleves, blini, kijevi csirke – találhatók a választékban. Szombatonként cári reggeli délig, és rendszeresek a különleges napi ajánlatok a csiburekitől a grúz húsgombócig. Az alkoholos választék is autentikus és izgalmas.

Menü:
Pácolt  lazacbatyu kapros mascarponéval
Kacsmáj terrine fügével és kakukkfüves kaláccsal

Pezsgő:
Louis Roederer

Lakatos Műhely

Az ország egyik legismertebb stylistja igazi gourmet, és ezt kitűnően bizonyítja piaci „műhelye” is. Kolbászaink házi receptúra alapján, frissen készítve, termelői alapanyagokat használva készülnek, de a főzeléktől a rakottkelen át a levesekig minden ötletesen, igényesen készül, ahogy az Lakatos Márkhoz illik.

Menü:
Kakas rilette / humusz / pereszke / turbolya / scampi
Báránygerinc / édeskömény / sárgabarack / tavaszi tekercs / burgonya
Fekete erdő

Pezsgő:
Piper Heidsieck

Steamboo

Sokak kedvenc színésze, Szabó Győző utazni, főzni, és enni is imád, külföldi gasztroélményei inspirálták egy különleges street food kitalálására, melynek a piac ad otthont. Ázsiai-európai fúziós ételeinek csak a kreativitás szab határt, így a választék is változó, de mindig izgalmas. És tényleg igaz: az ország egyik legnépszerűbb színésze sokszor maga készíti és szervírozza a fogásokat!

Menü:
Benedict Magnum
Prosseccos-kapros lazacleves
Vaddisznókolbász-krémmel töltött puliszkagolyók
Vaníliás-erdeigyümölcsös rizsdesszert

Pezsgő:
Moёt&Chandon

Kandalló Market

Hamburgerek nagy igényességgel készítve, különböző méretekben, lenyűgöző ízekben, a legjobb minőségű hozzávalók felhasználásával. Mellé izgalmas levesek, házi szörpök, limonádék a kínálatban. Az ízek mellett a látvány sem utolsó, bebizonyítják, hogy egy klasszikus street food is lehet stílusos! Bár a város tele van burgerbárral, a Kandalló Market a legjobbak közé tartozik, akárcsak a Kertész utcai nagytestvére.

Menü:
Quiche
Kandalló burger
Macaron

Pezsgő:
Paul Bara

Haxen Market

Egy klasszikus pesti hely újjászületése a piacon, ahol – többek között – négyféle csülök, bableves, smarni és nyári töltött káposzta szerepel az étlapon. Közösségi asztalok, látványkonyha, jóféle sörök és az ízek, amiket gyerekkorunk óta szeretünk! Az állandó választék mellett napi ajánlatok, a sietősök számára pedig sétáló csülök is van a kínálatban.

Menü:
Garnéla, kacsamáj, birs, tepertős pogácsa
Csokoládé desszert Valrhona Manjari

Pezsgő:
Veuve Clicquot

Champoint a 4 majomhoz

Újonnan nyíló, látványos pezsgőbár a földszinten, a piactér egyik felén. Már délelőtt megérkezhetünk egy jó reggelire, ami a szomszédos Panificio il Basilico konyháján készül, ahová Bíró Lajos is beköltözött. Mellé pedig jöhetnek a buborékok a pultból, de borok és párlatok is találhatók a választékban. A bárkonyha és a bárpult egész nap nyitva tart, így azok is új törzshelyet találhatnak maguknak, akik a piaci ebédek helyett egy lazább hangulatú, iszogatós, kényelmes terepet keresnek. Ideje volt már, hogy legyen ilyen is a Piacon!

Menü:
Ceviche á la Bíró
A Séf párizsis szendvicse

Pezsgő:
Laurent Perrier

Vörös Homár Belváros

Az (evő)piacok hangulatát mindig meghatározzák a halas üzletek, még akkor is, ha Európa közepén vagyunk. A Vörös Homárnál olyan ételek közül választhatunk, amilyeneket akár Barcelonában is ehetnénk: friss osztrigák, izgalmas tengeri fogások, heti ajánlatok, kreatív bisztróbár a csarnok földszintjén, ahol persze nemcsak jókat enni lehet, hanem bevásárolni is a halpultból az otthoni főzéshez.

Menü:
Polip carpaccio marinált céklával és tempurában sült osztrigával
Sóágyon sült osztriga citrusos-fokhagymás vajjal
Champagne tekercs (pezsgős és narancsos rákhússal, sütőtökkel és rukkolával töltött sushi)
Osztrigák:
– Fine de Claires
– Utah beach
– Tsarskaya

Pezsgő:
Duval-Leroy

HUSIKÁM

3 éve megálmodott elképzelés valósul meg két Kanadából érkezett jó barát: Anatoli Belov séf és Krisztián Katona jóvoltából. Küldetésük, hogy megmutassák, hogyan lehet kiváló magyar alapanyagokból prémium hústermékeket előállítani, amit nem csak helyben lehet elfogyasztani, hanem akár az otthonunkban is. A séf 25 éve foglalkozik a húsáru füstölésével, érlelésével, pácolásával. Jelenleg a Husikám brand felépítésén dolgoznak, és a közeljövőben saját termékek gyártásával szeretnének foglalkozni. A Hold utcai piacon megnyílt az első bemutató konyhájuk, ahol igazi ízorgiában részesül minden vendég.

Menü:
Pácolt vöröslazac, burgonyasaláta, créme fraiche
Tokhal terrine
Szt. Jakab kagyló, pulled pork, hollandi mártás
Füstölt mangalica hasaalja alma brandy infúzióval
Belga gofri, fürj, libamáj mártás

Pezsgő:
Ayala