VinCE Budapest Wine Show – pezsgő felsőfokon

Home / Hírek / VinCE Budapest Wine Show – pezsgő felsőfokon

A VinCE Budapest Wine Show legjobban várt mesterkurzusai minden évben a pezsgős témájúak, s örömmel tapasztaljuk, hogy a wine show látogatói osztoznak a VinCE stábjának buborékok iránti szenvedélyében. Champagne, prosecco, cava – idén ismét a pezsgővilág legjavát, állócsillagokat és feltörekvő új sztárokat hozunk el látogatóinknak.

Fotó: Pixabay

Idén a VinCE Magazin tesztjein rendre kiválóan szereplő champagne-ház, az Alfred Gratien pezsgőit kóstolhatják meg külön mesterkurzus keretében, Nicolas Jaeger vezetésével, aki 2007 óta viseli a pincemesteri tisztet. Nem mindennapi történet az övé, hiszen dédapja, Gaston Jaeger volt az Alfred Gratien első „chef de cave”-ja, s a pozíció azóta is apáról fiúra szállt a családban. „Magabiztos vagyok, mert nem kell mást tennem, mint újra alkalmaznom azokat a technikákat, amelyeket apámtól láttam” – vallja Nicolas, aki a családi szőlőbirtokon nőtt fel, és ifjú korától kezdve együtt dolgozott apjával, ellesve mindent a pincemunkáktól a legjobb beszállítók kiválasztásáig.

Fotó: Maisons-champagne.com

A champagne korántsem egyeduralkodó már a pezsgőpiacon. Bár presztízsben továbbra is óriási a fölénye, a trónkövetelők is megjelentek: az eladási statisztikák azt mutatják, a prosecco és a cava évről évre népszerűbb a fogyasztók körében, megközelítik, sőt túl is szárnyalják a francia arisztokratákat. A VinCE Budapest Wine Show-n az egyik legexkluzívabb proseccomárka, a Foss Marai mutatkozik be egyedi tételeivel, melyek arra késztetnek, hogy újragondoljuk mindazt, amit a proseccóról eddig tudtunk. A Foss Marai pezsgői Prosecco borvidék szívéből, a Prosecco Superiore DOCG területről származnak, s az egyedi, dűlőszelektált vagy évjáratos tételek megmutatják, hogy a könnyed, gyümölcsös proseccók milyen változatosak, egyediek, aromagazdagok lehetnek. A mesterkurzust az elismert fiatal borszakíró és sommelier, Marinela Vasilica Ardelean tartja.

Fotó: Marinelaalderean.com

A jó ár-érték arányú palackban erjesztett és érlelt pezsgők lelőhelye Spanyolország északi része, a cava hazája – ezt a VinCE olvasói is jól tudják, hiszen legutóbbi pezsgőtesztünkön is a Freixenet magnum palackos Cordon Negro Gran Selección nyerte. A legnagyobb cavaház, a Freixenet kínálatának izgalmas keresztmetszetével ismerkedhetnek meg a mesterkurzus résztvevői, többek között az érlelt borok felhasználásával készült, kifinomult, elegáns Reserva Reallal, amely a spanyol uralkodóház hivatalos pezsgője.

További információ a VinCE Budapest oldalán: vincebudapest.hu 

Related Posts