Melyik borvidék luxushoteljében éjszakázna?

Home / Hírek / Melyik borvidék luxushoteljében éjszakázna?

Miért utaznánk át, vagy töltenénk egyetlen délutánt egy borvidéken, ha ott is aludhatunk? Olaszországtól Ausztráliáig 10 luxuscélpontot mutatunk be, ahol a boros kikapcsolódás a következő szintre emelhető.

Fotó: L’And Vineyards

Múlt heti cikkünkben nyolc UNESCO Világörökségi helyszínt ajánlottunk borkedvelőknek. Most a CN Traveler 17-es gyűjteményéből válogattunk: megmutatjuk kedvenc szálláshelyeinket a világ különböző pontjain, ahol borospohárral a kezünkben, gyönyörű tájakon, luxuskörülmények közt tudunk kikapcsolódni.

Rosewood Castiglion del Bosco, Montalcino, Olaszország

A Toszkána szívében fekvő Castiglion del Bosco sokak kedvenc úti célpontja. A Ferragamo család tulajdonában lévő 5000 holdas birtokon golfpálya, saját borászat és a szőlőskertre néző medence is található.

Fotó: Rosewood Castiglion del Bosco

Lapostolle Rezidencia, Santa Cruz, Chile

A lenyűgöző építészet és a nem mindennapi környezet láttán könnyen leeshet az állunk: Lapostolle Chile legszebb borvidékének számít. A carménère vörösborok kóstolása mellett sok izgalmas programot lehet kipróbálni a borvidéken: a vendégek lóháton nézelődhetnek a szőlősorok közt, biciklivel fedezhetik fel a környező hegyeket, vagy a végtelenséget tükröző medencében relaxálhatnak.

Fotó: Lapostolle Residence

Bernardus Szálloda & Spa, Carmel-völgy, Kalifornia, USA

Az Egyesült Államokra jellemző vidéki farmokra emlékeztet a Bernardus Lodge: a turisták egybehangzó visszajelzései szerint a legjobb borhotel Kaliforniában. A szállás különlegességei közé tartozik a Lucia Étterem és a chardonnay-vel töltött luxusmedence, ahol a vendégek a nap bármely szakaszában megmártózhatnak.

Fotó: Bernardus Lodge & Spa

Hacienda Zorita Borhotel, Duer-völgy, Spanyolország

A Spanyolországban található Hacienda Zoritába már csak történelmi vonatkozásai miatt is megéri ellátogatni: a 14. században még monostorként használt épületben a hírek szerint Kolumbusz Kristóf is megfordult. A hotelben jelenleg 40 modern szoba, két gourmet étterem és egy luxus borterápiás spa várja a vendégeket.

Fotó: Hacienda Zorita Wine Hotel

Moorilla Birtok, Tazmánia, Ausztrália

Nehéz lenne a világtól elzártabb helyet választani a kikapcsolódásra, mint Moorilla, Tazmánia délkeleti csücskében. Éppen ez a szálláshely egyik legnagyobb vonzereje: az ide látogatók elzártságra és teljes nyugalomra számíthatnak a gyönyörű, érintetlen környezetben. A bónusz pedig a területen található múzeum, ahova a Moorillába látogatók automatikusan kapnak belépőjegyet. A szálloda vendégei a csomag részeként egy borászati túrát és egy üveg hazavihető (vagy a helyszínen elfogyasztható) pinot noirt kapnak.

Fotó: Moorilla Estate

Forrás: CNTraveller

(Visited 86 times, 19 visits today)

The post Melyik borvidék luxushoteljében éjszakázna? appeared first on VinCE Magazin.


Source: Vincemagazin HU

Related Posts